Μπρόκολο ογκρατέν

Υλικα

1 μεγάλο μπρόκολο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε το μπροκολο και το βράζετε σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο, ψιλοκομμένο, με το ελαιόλαδο.
Αφού βράσει το μπρόκολο, το κόβετε σε μικρές φούντες και το βάζετε σε ενα πυρίμαχο σκεύος με το σοταρισμένο σκόρδο.Στη συνέχεια, το περιχύνετε με το γάλα και απο πάνω ρίχνετε τη γραβιέρα.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.