Λουκουμάδες με μέλι

Υλικά
για 6-8 άτομα
300 ml γάλα, πλήρες
25 γραμμ. ζάχαρη
5 γραμμ. αλάτι
15 γραμμ. μαγιά μπίρας, φρέσκια
320 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των λουκουμάδων

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το μισό γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς, διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά. Μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ, αδειάζουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το μεταφέρουμε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον, ώστε να φουσκώσει η ζύμη. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μεσαία φωτιά. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών ή με το ειδικό εργαλείο παίρνουμε λίγο από το μείγμα, φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο λάδι. Με μια τρυπητή κουτάλα τούς γυρνάμε συνεχώς έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι, κανέλλα και καρύδια.