Ντόνατς

Υλικά

1 πακέτο αλεύρι (φαρίνα)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 & 2/3 φλιτζ. γάλα
2/3 φλιτζ. νερό
4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το νερό.

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο χλιαρό υγρό.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια, την πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και πατάμε με το χέρι να πλατύνουν. Με ένα καπάκι μπουκαλιού ή ένα σφηνοπότηρο κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης από το κέντρο για να δημιουργηθεί η γνωστή τρυπούλα των ντόνατς.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.

Μπορούμε ακόμη να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας και να τα περιχύσουμε με αυτό αντί για τη ζάχαρη.