Υλικά:

8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι της σούπας Worcestershire Sauce
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1/2 γλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη σάλτσα, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά ώσπου να μαραθεί και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει πριν την πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα μπουτάκια σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Μόλις ροδίσουν και μαλακώσουν, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ρύζι ή πατάτες τηγανητές.