Υλικά

12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (φρέσκα και σφιχτά)

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3-4 κ.σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τα μανιτάρια μας πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και σφιχτά. Αν θέλουμε να τα πλύνουμε καλά, προσέχουμε να το κάνουμε μαλακά καθώς και να τα σκουπίσουμε επίσης καλά αλλά και μαλακά, για να μη βγάλουν ζουμιά κατά το ψήσιμο.

Κόβουμε τα κοτσανάκια τους και τα ψιλοκόβουμε.

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα ψιλοκομμένα μανιτάρια με τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα μοιράζουμε στα μανιτάρια.

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων.

Ρίχνουμε τα χοντρά ψίχουλα που θα σχηματιστούν επάνω στα μανιτάρια.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 C.