Υλικά

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές κονσέρβας
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 λεμόνι
  • 1 φέτα ψίχα ψωμιού
  • πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, ραντίζετε με χυμό λεμονιού και κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το βούτυρο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτοντας τη θρυμματισμένη ψίχα ψωμιού, τη σάλτσα ντομάτας, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια.
  3. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ψήνετε καλά την ομελέτα, αφήνοντάς την ζουμερή στο εσωτερικό της.
  4. Την αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά στο τηγάνι και τη σερβίρετε.