Υλικά

  • 400 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Ρίξε μέσα τα σπαράγγια για δύο λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να παραμένουν τραγανά
  2. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε τις ντομάτες και το σκόρδο να σωταριστούν για 5 λεπτά
  3. Σβήσε με το ξίδι και άφησε το μείγμα να δέσει για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπέρωσε.
  4. Βάλε τα σπαράγγια σε μια σαλατιέρα και περίχυσε με τις ντομάτες.
  5. Σέρβιρε με λίγο ακόμη πιπέρι, τριμμένο τυρί και βασιλικό.