Υλικά

  • 6 μικρές ντομάτες
  • 200 γρ. μικρές κατεψυγμένες γαρίδες, αποφλοιωμένες
  • 1 κονσέρβα τόνος σε νερό, στραγγισμένος
  • 200 γρ. μαγιονέζα (προτιμότερο light)
  • 1 κουτ. σούπας ουίσκι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε καπάκια από τις ντομάτες, όπως κάνουμε για τα γεμιστά, και τις αδειάζουμε με ένα μικρό κουτάλι.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό να βράσει μαζί με το ξίδι και τη δάφνη. Μόλις το νερό κοχλάσει για τα καλά, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 2-3 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τόνο και τον κομματιάζουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το ουίσκι, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  4. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή μικρά σταρένια παξιμάδια.