Αμυγδαλωτά

Υλικά:

200γρ τριμμένα αμύγδαλα
200γρ ζάχαρη
Ασπράδια από 3 αυγά
Σπόρους από 1 κλωνάρι βανίλιας
Περίπου 10 αμύγδαλα κομμένα στη μέση

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.
Ανακατέψτε τα τριμμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε ένα μπωλ. Χτυπήστε λίγο τα ασπράδια των αυγών μαζί με τη βανίλια.
Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε τα ασπράδια των αυγών σιγάσιγά στο μείγμα με τα αμύγδαλα.
Το μείγμα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό.
Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδή απόληξη και βγάλτε περίπου 20 κομμάτια πάνω σε λαδόχαρτο.
Διακοσμήστε κάθε ένα με μισό αμύγδαλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι κορυφές να γίνουν χρυσαφένιες.
Τα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό σε αεροστεγές σκεύος.