Υλικά

  • 40 γρ φουντούκια
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 400 γρ φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σου
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Πρασινάδα
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
  • 30 γρ pecorino σε flakes

Εκτέλεση

Τα φουντούκια θέλουν ψήσιμο στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσεις. Αφού ψηθούν τα βάζεις σε μια πετσέτα και τα τρίβεις λίγο μεταξύ τους για να φύγει η φλούδα τους. Σε ένα τηγάνι ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ζεματίζεις τα κομμένα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι. Θέλουν περίπου 5 λεπτά. Ψιλοκόβεις και ανακατεύεις τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτεις τα μανιτάρια και τα φουντούκια. Έπος. Το φουντούκι είναι γενικά τρομερό στις πράσινες σαλάτες. Να το χρησιμοποιείς.

Για τη σως: Ξύδι, αλάτι και λίγο από το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα μικρό μπωλ. Προσθέτεις ελαιόλαδο και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι που είχες κάνει τα μανιτάρια. Λογικά είναι ακόμα ζεστό, οπότε απλά ανακατεύεις για να πάρει τη θερμότητα. Αλατοπιπερώνεις και το ρίχνεις πάνω από τη σαλάτα.