Υλικά

  • 800 γραμμ. φιλέτο στήθος 
  • 40 ml σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες ή 1 κ.γλ. ξερό σχοινόπρασο 
  • 50 ml σάλτσα σόγιας (soya sauce)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκατοστού. Σε ένα μεγάλο Wok ή αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι μας και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να ροδίσει.
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τα υλικά μας ώσπου το σκόρδο να ροδίσει απαλά. Τότε ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με νερόβραστο ρύζι.