Υλικά

  • 4 μεριδιάρικα σκουμπριά, περίπου 300 - 400 γρ. έκαστο, καθαρισμένα από τον ψαρά μας
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ή όσο σκόρδο θέλουμε), λιωμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 60 ml λευκό ξηρό, κρασί (1/2 ποτήρι του κρασιού)
  • 6-7 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ολόκληρα (ή 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο)
  • αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό), φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη, να νοστιμίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 200º C. Τραβάμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσαμε φρέσκο) από το μπολ με τα ψάρια και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα κλωνάρια και περιχύνουμε με τα υγρά από το μπολ. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια αλλά να μη στεγνώσουν.
  3. Τα σερβίρουμε ζεστά με απλή πατατοσαλάτα με λάδι, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.