Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μεγάλα τετραγωνάκια (στα 2 και μετά στα 4)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στο ίδιο μέγεθος με τις πιπεριές
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο και 2 και μετα σε στικς
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομένα ή ολόκληρα ή καλύτερα 1 μικρό κεσεδάκι φρέσκα όχι πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές τη σούπας μέλι
  • 200 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • Μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Κάρυ σε σκόνη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι ή λίγη Σάλτσα Σόγιας
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • ½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες λίγο μεγαλύτερες από αυτές που κόβουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε καλαμάκια.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα ραντίζουμε με ελάχιστη σάλτσα σόγιας ή αλάτι. Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια.
  3. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή καλύτερα σε ένα γουόκ τσιγαρίζουμε για μισό λεπτο τη μισή σκελίδα σκόρδο από την οποία έχουμε αφαιρέσει το σκούρο «πυρίνα» που λέγεται πως προκαλεί δυσπεψία.
  4. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και φήνουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει μένει καποιο κομματακί του που να έιναι ροζ (ωμό).
  5. Κατόπιν βγάζουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σκεπάζουμε.
  6. Ρίχνουμε τα λαχανικά και λίγο λάδι αν δεν έχει μείνει καθολου στο τηγάνι μας. Τσιγαρίζουμε για λίγο και μετα χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά ώστε να μισομαγειρευτούν. Δε θέλουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν τελείως για αυτή τη συνταγήαλλά να κρατήσουν τη γεύση τους και παραμείνουν τραγανά.
  7. Προσθέτουμε ξανα το κοτόπουλο και τις 4 κουταλιές μέλι. Ανακατεύουμε με προσοχή, ώστε το μέλι να πάει παντού (όσο είναι δυνατό) και σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι και να φύγει η ξινίλα. Χαμηλώνουμε και μαγειρεύουμε για λίγα 2-5 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά.
  8. Σερβιρούμε με ρύζι μπασμάτι ή σπυρωτο.