Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 μεγάλες πατάτες βρασμένες περασμένες από μύλο πατάτας
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 5 φέτες μπέϊκον σε κομματάκια
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα και καλά σωταρισμένα μανιτάρια
  • 5 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
  • 2 κροκάδια
  • μοσχοκάρυδο
  • 4 ασπράδια
  • 500 γρ. τριμμένο κασέρι

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε τον πουρέ με το βούτυρο και την κρέμα καλά. Προσθέτουμε μπέικον, ζαμπόν, κρόκους, μανιτάρια, μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλείφουμε με βούτυρο 1 πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα μαρέγκα - τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών να ροδίσει το τυρί.