Υλικά

  • 1/2 κιλό πολύ μικρή μαρίδα ή αθερίνα
  • λίγο αλεύρι
  • 2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα ψαράκια και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι μισή ωρίτσα (να στραγγίξουν και να νοστιμίσουν) και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι (περίπου 1/2 δάχτυλο) και, όταν ζεσταθεί, αραδιάζουμε τα ψαράκια κοντά-κοντά. Με γρήγορες κινήσεις στρώνουμε από πάνω το κρεμμύδι.

Όταν τηγανιστούν τα ψαράκια από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντας με πιρούνι - πρέπει να έχουν κάνει ρόδινη κρούστα), το γυρίζουμε όλο μαζί (θα έχει γίνει σαν πίτα) με τη βοήθεια ενός πιάτου ή ενός καπακιού, όπως κάνουμε για την ομελέτα, και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και από την πλευρά του κρεμμυδιού. Πρέπει να ξεροψηθεί, αλλά όχι να μαυρίσει. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα και ψωμί.