ΥΛΙΚΑ:  Για 4 άτομα

  • 300 Γραμ. σαλάτα ανάμεικτη (φριζέ, μαρούλι, ραντίτσιο)
  • 10 -12 φέτες σαλάμι ή σαλάμι αέρος
  • 80 Γραμ. μπλέ τυρί λιωμένο με ένα πιρούνι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 10 ελιές μαύρες

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη ή αν θέλετε μουστάρδα κανονική
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • Ασπρο πιπέρι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένετε την σαλάτα και την κόβετε σε χοντρά κομμάτια.  Τα βάζετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι και τα ρίχνετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.  Πλένετε και καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε σε ροδέλες.
Προσθέτετε τις φέτες του σαλαμιού και το λιωμένο μπλέ τυρί.  Σκορπίζετε τις ελιές και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ώς εξής : ρίχνετε σε ένα σέικερ το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα , τη μαγιονέζα, τη γουστερ σος, το ξίδι, το αλάτι και το άσπρο πιπέρι και τα χτυπάτε δυνατά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Στη συνέχεια περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και τη σερβίρετε.