Υλικά

  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι
  • 1 μεσαία κίτρινη κολοκύθα
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 120γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
  2. Κόψτε το κολοκυθάκι και την κολοκύθα σε ροδέλες και την πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες. Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.
  3. Απλώστε μία στρώση από τις ανακατεμένες φέτες στον πάτο του πιρέξ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και με το 1/3 του τυριού. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες στρώσεις άλλες 2 φορές και τέλος ρίξτε από πάνω την κρέμα γάλακτος.
  4. Καλύψτε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε το για 25 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το για άλλα 15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.