Υλικά

  • 230γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 230γρ. χοιρινό λουκάνικο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμέναο
  • 6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κονσέρβες πολτοποιημένη ντομάτα
  • 170ml πελτέ ντομάτας (προαιρετικά, απλά κάνει πιο έντονη την γεύση της ντομάτας)
  • 2κ.σ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.σ. ζάχαρη αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τον κιμά και το λουκάνικο μέχρι να πάρουν χρώμα. Μην τα στραγγίξετε.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να γίνει διάφανο.
  3. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας που και που, για 2 με 4 ώρες.
  4. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια που θα έχετε βράσει ήδη, ανακατέψτε καλά να πάει παντού, και σερβίρετε.