Υλικά

  • 1 φλ ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου ) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. Ελληνικού καφέ ξίδι από κρασί
  • 1 γλ. Τσαγιού κυβάκια ή τρίμματα φέτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ δυόσμος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για 10-15΄. Έπειτα τις στύβουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  2. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τις μελιτζάνες για λίγα λεπτά να μαραθούν (όχι να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε να σοταριστεί 1-2΄ και σβήνουμε με το ξίδι.
  3. Αφήνουμε 1΄ να εξατμιστεί το ξίδι και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατίζουμε αφού δοκιμάσουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.