Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ μουλιασμένες σε νερό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμένη
  • Λίγο ξερό θυμάρι
  • Λίγο αλεύρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 για το μείγμα του κιμά και μία για το τηγάνισμα)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. brandy
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε σε ένα βαθύ μπωλ τον κιμά, το ψωμί για τοστ, το αυγό, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα , το ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε για αρκετή ώρα, μέχρι ο κιμάς να αφρατέψει (αυτό είναι το μυστικό για σούπερ μαλακά κεφτεδάκια). Αφήστε τον κιμά στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  2. Ζυμώστε τον κιμά σε κεφτεδάκια και αλευρώστε τα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σωτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι. Δυναμώστε τη φωτιά, ρίξτε τα κεφτεδάκια και τηγανίστε τα. Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα, και βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας. Στο μεταξύ, ρίξτε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό και το brandy, και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Απομακρύνετε από την φωτιά, ανακατέψτε τη και ρίξτε τη πάνω από τα κεφτεδάκια. Σερβίρετε αμέσως.