Υλικά

  • 2 Παξιμάδια κρίθινα
  • 1 κ.σ ξίδι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε καρέ με την φλούδα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • ½ φλ. Τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σπάμε τα παξιμάδια σε μπουκιές. Σε μπολ βάζουμε το κρεμμύδι (φέτες λεπτές). Περιχύνουμε με το ξίδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατίζουμε. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να μαραθεί το κρεμμύδι.
  2. Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι (με την φλούδα) και αφαιρούμε τους σπόρους. Το κόβουμε σε καρέ. Το βάζουμε σε σαλατιέρα.
  3. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ, τις προσθέτουμε στη σαλατιέρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα παξιμάδια, τις ελιές, το βασιλικό και τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, καθώς και όλα τα υγρά τους. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Παγώνουμε τη σαλάτα για 15΄.