Υλικά

  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τρίμματα φέτας
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Λίγο ελαιόλαδο για το φύλλο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και να σφίξει.
  3. Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε τις 2 λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και με πινέλο το αλείφουμε καλά. Το διπλώνουμε κατά μήκος. Ακουμπάμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπουρεκάκι (φλογέρα).
  4. Τα λαδώνουμε καλά και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180C στον αέρα, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Συμβουλή: Αν αφήσουμε τη γέμιση να κρυώσει και να σφίξει, γεμίζονται πιο εύκολα τα μπουρέκια.