Υλικά

  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένο
  •  Αλατοπίπερο
  • Φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να γαρνίρετε το πιάτο σας. Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη τους και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τηγανίζετε, ώσπου να αρωματιστεί το λάδι, χωρίς να το αφήσετε να μαυρίσει. Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις γαρίδες και τηγανίζετε γρήγορα ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν απαλό κόκκινο χρώμα. Αδειάζετε μέσα τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε το φαγητό για 1 λεπτό περίπου.
  3. Αδειάζετε τις γαρίδες με τους χυμούς τους σε πιατέλα, γαρνίρετε με φετούλες λεμονιού και σερβίρετε.