Υλικά

  • 8 κριθαρένια παξιμάδια με ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • 6 ντομάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 πράσινες πιπεριές κέρατα
  • 4-5 κ. γλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 200 γρ. μαστέλο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 12 καπαρόφυλλα
  • 8 αγγουράκια κάπαρης
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ.ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τη ρόκα.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα σαλατικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καπαρόφυλλα, το φρέσκο βασιλικό, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Κόβουμε το τυρί σε φέτες και κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες.
  3. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο. Βάζουμε το ψημένο τυρί και τα αγγουράκια κάπαρης επάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε πάνω στα παξιμάδια.