Υλικά

  • 350 γρ. καπνιστό Chorizo, κομμένο κατά μήκος και κατόπιν σε μικρά κομμάτια ή κάποιο άλλο πικάντικο λουκάνικο
  • 1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 60-80 γρ. (1/2 κούπα) κρέμα γάλακτος
  • 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο Μακαρόνια της προτίμησής σας
  • Ελαιόλαδο, αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά με κλειστό το καπάκι.
  2. Σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το chorizo, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Επειδή το chorizo θα βγάλει αρκετό λίπος, αφαιρούμε το περισσότερο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε 1 λεπτό.
  3. Σε αυτό το σημείο, το νερό στην κατσαρόλα πρέπει να έχει βράσει. Το αλατίζουμε και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (για al dente αποτέλεσμα, βράζουμε 1-3 λεπτά λιγότερο).
  4. Προσθέτουμε τα τοματίνια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Προσθέτουμε την κρέμα χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα 1-2 λεπτά. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε με πηρούνα στο τηγάνι (κατευθείαν από την κατσαρόλα για να πάρουμε και λίγο από το ζωμό τους), ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας φρέσκο κρεμμυδάκι.