Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1 ποτηράκι μπίρα
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 1 «Σπιτικός» ζωμός κότας
  • αλάτι-πιπέρι
  • ροδέλες ψημένης τομάτας
  • πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • ½ φλιτζ. φυτίνη για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Ξέπλυνε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου και βράσ’ τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 35-40 λεπτά μαζί με το ζωμό κότας (τι πιο ταιριαστό για το κοτόπουλο;).
  2. Μούλιασε σε ένα μπολ με την μπίρα το ψωμί για τοστ για 1-2 λεπτά, αφαίρεσε την κόρα και στράγγιξέ το, στύβοντάς το με τα χέρια.
  3. Στράγγιξε και τα φιλέτα του κοτόπουλου, ψιλόκοψέ τα, βάλ’ τα στο μπλέντερ και κόψ’ τα, ώστε να γίνουν κυριολεκτικά κιμάς.
  4. Βάλε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, το ψωμί, τα ασπράδια, το μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ζύμωσε, ώστε να ενωθούν.
  5. Χώρισε το μείγμα σε 4 μέρη, πλάσε μ’ αυτό μπιφτέκια, τα οποία θα αλείψεις στη συνέχεια με τη φυτίνη, θα τυλίξεις σε διαφανή μεμβράνη και θα βάλεις στο ψυγείο για μία ώρα.
  6. Έγιναν αυτά; Τότε βγάλε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, αφαίρεσε τη μεμβράνη, βάλ’ τα σε ένα τηγάνι γκριλ κατάλληλο για φούρνο που έχεις αλείψει με φυτίvη, και ψήσ’ τα για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  7. Σέρβιρε γαρνίροντας με ροδέλες ψημένης τομάτας και λωρίδες πιπεριάς, και συνοδεύοντας με ψωμί ολικής άλεσης.