Σαλάτα με κολοκυθάκια, γιαούρτι και ανοιξιάτικα μυρωδικά

Υλικά:

**1 κιλό κολοκυθάκια **1 ματσάκι ανάμεικτα μυρωδικά (καυκαλήθρες, μυρώνια κτλ.) **2 πράσα **2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα **2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο **½ φλιτζάνι πρόβειο γιαούρτι **χυμός από ½ λεμόνι **2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος **2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένες πράσινες ελιές **ελαιόλαδο **αλάτι **πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβετε τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά. Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα πράσα. Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το σκόρδο. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλατίζετε και αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσουν. Τα κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, τις ελιές, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν τη σερβίρετε.