Γερμανική (σχεδόν) αυθεντική πατατοσαλάτα

Γερμανική (σχεδόν) αυθεντική πατατοσαλάτα

Υλικά

  • 2 πατάτες σχετικά μεγάλες πατάτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο ή και τα δύο)
  • 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας φύλλα μαϊντανού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο τις πατάτες, όταν είναι έτοιμες τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το πράσινο μήλο που έχουμε ψιλοκόψει σε μικρά κυβάκια, την κάπαρη, την μαγιονέζα, το λεμόνι & τα κρεμμύδια (αν δεν θέλουμε να είναι πολύ δυνατά τα περνάμε λίγο από το τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν).
  3. Αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
  4. Αν την σερβίρουμε ζεστή περνάμε τα κομμάτια του μπέικον από αντικολλητικό τηγάνι & τα σερβίρουμε πάνω στην πατατοσαλάτα μας μαζί με φύλλα φρέσκου μαϊντανού.
  5. Αν την σερβίρουμε κρύα περνάμε τα κομμάτια του μπέικον από αντικολλητικό τηγάνι & τα ανακατεύουμε με την σαλάτα για να δώσει μία υπέροχη καπνιστή γεύση, προσωπικά προτιμώ να την βάζω στο ψυγείο και μετά να την βγάζω για 30 πριν το σερβίρισμα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: lovefood.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο