Πατάτες ογκρατέν με ντομάτα και μοτσαρέλα

Πατάτες ογκρατέν με ντομάτα και μοτσαρέλα

Υλικά

  • 5-6 πατάτες μέτριες
  • 5-6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 150γρ. blue cheese
  • 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κρέμα γάλακτος μικρή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες και τις σουρώνουμε.
  2. Μόλις κρυώσουν και μπορούμε να τις πιάσουμε τις κόβουμε σε φέτες πάχους όσο ένα δάχτυλο και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ ελαφρά βουτυρωμένο.
  3. Αλατοπιπερωνουμε αλλά όχι πολύ γιατί θα βάλουμε και τα τυριά.
  4. Ανάμεσα στις πατάτες βάζουμε τις ντομάτες, το μπέικον και το blue cheese.
  5. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα, περιχύνουμε και την κρέμα γάλακτος.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Πηγή: cometocook.blogspot.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο