Αυγά μάτια με ντομάτα

Αυγά μάτια με ντομάτα

Υλικά

  • Τριμμένη στον τρίφτη ντομάτα: 1 κούπα
  • Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Ζάχαρη: 1 - 2 πρέζες
  • Ξερό θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό: από 1 πρέζα
  • Αυγά: 2
  • Τριμμένο τυρί: 1 κουταλιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά, να βράσει και να πυκνώσει λίγο η σάλτσα.
  2. Σπάτε τα αυγά μέσα στη σάλτσα, καπακώνετε το τηγάνι και το αφήνετε σε σιγανή φωτιά 1 - 3 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένα τα θέλετε.
  3. Κατεβάζετε από την φωτιά, αδειάζετε σε πιάτο, πασπαλίζετε με πιπέρι και αν θέλετε τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.
  4. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ζυμαρικών, στην οποία προσθέτετε μόλις βράσει τα αυγά.

Πηγή: radicio.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο