Chicken Mayo Parmesan

Chicken Mayo Parmesan

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο άπαχα
  • 3/4 κούπα μαγιονέζα
  • 1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
  2. Αναμειγνύουμε την μαγιονέζα με την παρμεζάνα και την ρίγανη, σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα (δεν χρειάζεται να πλένουμε και το ταψί μετά) και βάζουμε τα κοτόπουλα. Δεν αλατοπιπερώνουμε γιατί η παρμεζάνα είναι ήδη αλμυρή και η μαγιονέζα έχει ήδη αλάτι. Πάνω στο στήθος απλώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού ή με μία σπάτουλα, αν έχουμε πρόχειρη, το μείγμα με την μαγιονέζα. Θέλουμε να καλυφθεί όλη η επάνω επιφάνεια του κοτόπουλου. Μόλις καλυφτεί η επιφάνεια, πασπαλίζουμε την φρυγανιά πάνω στο κοτόπουλο.
  3. Αυτό που κάνει η μαγιονέζα και η φρυγανιά είναι να κλείνει τους πόρους του κοτόπουλου που φεύγει η υγρασία με αποτέλεσμα το κοτόπουλο μας να είναι ζουμερό μέσα και τραγανό πάνω. Ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 20 λεπτά, πάντοτε όμως πριν σερβίρουμε, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί και εσωτερικά γιατι κάθε φούρνος είναι διαφορετικός.

Tip: Αν θέλετε το φιλέτο κοτόπουλο που θα ψήσετε στο φούρνο να είναι ακόμη πιο ζουμερό, μαρινάρετε το από το βράδυ σε γάλα.

Πηγή: galsnguys.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο