Πατάτες γκρατέν

Υλικά:

½ κιλό πατάτες φρέσκιες

350 ml μαγιονέζα

1 ποτήρι νερού λευκό κρασί ξηρό

1 φλυτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη

½ ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος

ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίστε πλύντε και κόψτε τις πατάτες σε ψιλές στρογγυλές φέτες. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε μέσα τις πατάτες, το κρασί, το αλάτι και το νερό.

Βράστε τις για 15 λεπτά και αφήστε τις να κρατάνε λίγο στην υφή τους, διότι θα μαγειρευτούν και φούρνο μετά. Ρίξτε τις πατάτες σε μία λεκάνη και ανακατέψτε τις με τη μαγιονέζα και το τριμμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια τις απλώνεται σε ταψί. Ρίξτε από πάνω από το κεφαλοτύρι και την κρέμα γάλακτος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.