Ανοιχτά πιτάκια με μπέικον

Ανοιχτά πιτάκια με μπέικον

Υλικά

  • 200 γρ. ζύμη τάρτας
  • 6 φέτες μπέικον
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ματσάκι baby ρόκα
  • 1 ταρτιέρα 20 εκ. ή μακρόστενη

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και τοποθετούμε μέσα το φύλλο τάρτας. Σιγουρευόμαστε ότι το έχουμε πατήσει καλά και εφάπτεται ακριβώς στην φόρμα. Τρυπάμε το φύλλο μας με ένα πιρούνι και ψήνουμε πρώτα το φύλλο μόνο του για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα έχοντας βάλει επάνω κάποιο βάρος για να μη μας φουσκώσει.
  2. Βάζουμε αρχικά τον άνηθο και στη συνέχεια την παρμεζάνα. Χτυπάμε την κρέμα που θα ρίξουμε μέσα αλάτι και πιπέρι. Με την βοήθεια μίας κουτάλας ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα. Τυλίγουμε το μπέικον σε ρολό και το βάζουμε επάνω με την πλευρά που έχει το λίπος από επάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε σε πιάτο αφού το βγάλουμε από το φορμάκι και γαρνίρουμε στο πλάι με λίγο ρόκα.

Πηγή: magirevoikonomika.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο