Δίπλες γαλλικές - Oreillettes

Δίπλες γαλλικές - Oreillettes

Υλικά

  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα, ή νερό
  • 50γραμμ. λειωμένο βούτυρο
  • 140γραμμ. αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • Ελάχιστο αλατάκι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

  1. Λειώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλατάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αβγό, το ξύσμα, το ρούμι και το γάλα. Τα ζυμώνουμε δυνατά, μέχρι να γίνουν μια σκληρή ζύμη, που να μη κολλάει στα χέρια. Όσο πιο σκληρή μας γίνει η ζύμη, τόσο πιο τραγανές θα γίνουν οι δίπλες.
  2. Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη μας σε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών περίπου. Όσο πιο λεπτό φύλλο κάνουμε τόσο πιο νόστιμο και τραγανό θα είναι το γλυκό μας.
  3. Κόβουμε το φύλλο με το μαχαιράκι μας σε ρόμβους, ή σε τετράγωνα κομμάτια.
  4. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι μέχρι να φτάσει στους 180ο - 185ο C και τηγανίζουμε λίγες-λίγες τις δίπλες για να μη πέφτει η θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. (Δεν τις παραψήνουμε, γίνονται σχεδόν αμέσως).
  5. Όταν τις βγάλουμε από το λάδι, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και στην συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τις σερβίρουμε.

Πηγή: lifesharing.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο