Πένες με ρόκα

Πένες με ρόκα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού πένες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 50 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και αφού γυαλίσει προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαγειρευτεί λίγο η ντομάτα προσθέτουμε το ανθότυρο και το λιώνουμε μέσα στη σάλτσα για να γίνει πιο κρεμμώδης. Προσθέτουμε στη σάλτσα τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  3. Με το χέρι «σπάμε» τη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις μαραθεί λίγο η σάλτσα προσθέτουμε στο τηγάνι και τις πένες και ανακατεύουμε να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πηγή: topsyntages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο