Ριζότο με ντομάτες και φέτα

Ριζότο με ντομάτες και φέτα

Υλικά

  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 3 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών βρασμένο σε 6 φλ. νερό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και το λάδι μαζί. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα.
  2. Μόλις αρχίσει να την απορροφάει το ρύζι, προσθέτουμε με την κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας το ζωμό σταδιακά, γυρίζοντας συνέχεια με το ρύζι να πιει κάθε δόση. Το κάνουμε αυτό 2-3 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ούζο, και λίγο αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό όσο χρειάζεται για να μαγειρευτεί το ρύζι, αλλά να είναι και κρεμώδες.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρουμε.

Πηγή: ofono.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο