Αυγά με ντομάτα της γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)

Αυγά με ντομάτα της γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 4 ντομάτες μικρές ψιλοκομμένες η τριμμένες
  • 1 κρεμμύδια μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο κομμένη στην μέση
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη στην μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε τηγάνι αντικολλητικό τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τις πιπεριές, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, αλλά φροντίζουμε να μείνει νερό στην σάλτσα. Σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά μας πάνω στην σάλτσα και ή τα σκεπάζουμε με καπάκι για να ασπρίσει ο κρόκος τους ή ρίχνουμε από το νερό της σάλτσας με ένα κουτάλι πάνω τους.
  3. Όταν γίνουν τα αυγά μας όπως μας αρέσουν, εγώ τα κάνω μελάτα, τα βάζουμε στην άκρη να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με φρέσκο βασιλικό.
  4. Πάνε πολύ με φετούλα και τραγανιστό ψωμί, τρώγονται και ζεστά και κρύα.

Πηγή: lovefood.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο