Φλογέρες

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • τυρί έμμενταλ (περίπου 400 γρ.)
  • ζαμπόν σε φέτες
  • 1 αβγό/γάλα
  • κεφαλοτύρι τριμμένο (περίπου 400 γρ.)

Εκτέλεση:

Κόβουμε το φύλλο, όπως είναι τυλιγμένο σε ρολό, σε 3 λωρίδες και το τυρί σε μικρά μπαστουνάκια. Τις φέτες του ζαμπόν τις κόβω επίσης στη μέση - εσείς αν θέλετε τις βάζετε ολόκληρες.

Αλείφουμε το κάθε φύλλο με ελάχιστο λάδι, τοποθετούμε στην άκρη του το ζαμπόν και στη μέση το τυρί και τυλίγουμε το φύλλο.

Στη συνέχεια, βουτάμε στο αβγό / γάλα και μετά στο τριμμένο κεφαλοτύρι, και τα ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν καλά, σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Σερβίρονται ζεστά.