Γαρίδες σκορδάτες

Γαρίδες σκορδάτες

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπας άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Μπόλικο πιπέρι καγιέν
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας (δεν θέλουμε να καθαρίζουμε μετά) και τις ανακάτευουμε σε ένα σκεύος με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο τον άνηθο, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Στο τηγάνι σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τις για 5-7 λεπτά και τις σβήνουμε με το ούζο.
  3. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά και οι γαρίδες μας είναι έτοιμες
  4. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή με μία σαλάτα ή με ρυζάκι, εγώ τα έφαγα με σαλάτα με ντοματίνι και αλμύρα.

Πηγή: lovefood.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο