«Φιογκάκια» με κρύα σάλτσα πιπεριάς και ντομάτας

«Φιογκάκια» με κρύα σάλτσα πιπεριάς και ντομάτας

Υλικά

  • 500 γρ. φιογκάκια (ή άλλο κοντό ζυμαρικό, όπως ορεκιέτε ή νιόκι)
  • 500 γρ. ώριμες, νόστιμες ντομάτες
  • 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 αγγούρι
  • 2 φέτες ψωμιού
  • 3 μέτριες σκελίδες σκόρδου (ή λιγότερο αν θέλουμε)
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι εκλεκτό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1/2 λεπτό και τις ξεφλουδίζουμε αμέσως. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μουσκεύουμε λίγο το ψωμί, χωρίς την κόρα. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια.
  2. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε στο μπλέντερ το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και την ψίχα στυμμένη, προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει ένας πολτός.
  3. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά αυτό το μείγμα με τον πολτό της ντομάτας, προσθέτουμε το ξίδι και δοκιμάζουμε τη γεύση. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο ελαιόλαδο, βασιλικό, πιπέρι.
  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια την κίτρινη πιπεριά και την προσθέτουμε στη σάλτσα. Την κρατάμε στο ψυγείο. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσουν, ανακατεμένα με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε κρύα. Μπορούμε να κάνουμε πιό "δυνατή" τη σάλτσα, προσθέτοντας μισή καυτερή πιπερίτσα στο μπλέντερ.
  6. Την ίδια σάλτσα τη βάζουμε επάνω σε φρυγανισμένα ψωμάκια, για ορεκτικές μπρουσκέτες.

Πηγή: athinorama.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο