Ριζότο με λαχανικά και κρόκο κοζάνης

Ριζότο με λαχανικά και κρόκο κοζάνης

Υλικά

  • 500 g ρύζι σπυρωτό
  • το ανάλογο νερό για το βράσιμο του ρυζιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • 4 στίγματα κρόκου για το βράσιμο του ρυζιού
  • 100 g βούτυρο φρέσκο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 200 g μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία έχουμε μουσκέψει για 10 λεπτά σε νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 νεροπότηρο μαυροδάφνη
  • χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη - μπορντό συσκευασία)
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε βαρύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και το τοποθετούμε σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για μισό λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε άλλα 3 λεπτά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τη μαυροδάφνη. Ανακατεύουμε άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 5 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία.
  2. Σε ψηλή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τα στίγματα κρόκου. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε υψηλή θερμοκρασία.
  3. Μόλις ο βρασμός γίνει έντονος, ρίχνουμε λίγο αλάτι, το περιεχόμενο από το φακελάκι με το ρόφημα κρόκου Κοζάνης και το ρύζι. Μόλις βράσει το ρύζι στον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο, αποσύρομε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ρύζι για 10 λεπτά στην εστία (έχουμε κλείσει όμως τον διακόπτη), σε καλυμμένη κατσαρόλα έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα λαχανικών και ανακατεύουμε.

Πηγή: sintagespareas.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο