Ομελέτα η εναλλακτική!

Ομελέτα η εναλλακτική!

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά! Εύκολη, γρήγορη και πολύχρωμη συνταγή! Είναι ιδανική για καλοκαιρινό μενού καθώς φτιάχνεται με λαχανικά εποχής και είναι χορταστική χωρίς να χρειάζεται πολλά σκεύη μαγειρικής και πολύ χρόνο... Μην ξεχνάμε το καλοκαίρι ενδείκνυται για βόλτες και όχι για να κλεινόμαστε στο σπίτι!

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 4 πιπεριές (σε διάφορα χρώματα)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 αβγά
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι αντικολλητικό που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  2. Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα, τη φέτα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά.
  4. Σερβίρεται με ζεστό ψωμάκι και κρύα μπιρίτσα!

Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο