Μπισκότα με τζίντζερ και βερίκοκα

Μπισκότα με τζίντζερ και βερίκοκα

Υλικά (για 16 κομμάτια)

100γρ βιτάμ

75γρ καστανή ζάχαρη

75γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

25γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης

75γρ νιφάδες βρώμης

60γρ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

70γρ αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι (το απλό και το ολικής) και έπειτα όλα τα άλλα υλικά. Ανακατεύετε στο χέρι μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή.
  2. Απλώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι παίρνετε μείγμα και το απλώνετε για να σχηματίσετε το κάθε μπισκότο. Δεν θα είναι εντελώς ομοιόμορφα τα μπισκότα. Αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα στα μπισκότα για να φουσκώσουν.
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20’. Βγάζετε και απλώνετε τα μπισκότα πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν.

Πηγή: mindthecook.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο