Ριζότο με λιαστή ντομάτα και κάππαρη

Ριζότο με λιαστή ντομάτα και κάππαρη

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κτσ κάππαρη
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κούπα ρύζι για ριζότο
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • 50γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Νερό βραστό

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μπλέντερ την κάππαρη και τις λιαστές ντομάτες. Ρίχνετε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί.
  2. Προσθέτετε το ζωμό και ανακατεύετε. Όταν απορροφηθεί και ο ζωμός ρίχνετε το μείγμα κάππαρης-λιαστής ντομάτας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε βραστό νερό σταδιακά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Αυτό θα κάνει το ρύζι
  3. κολλώδες, όπως δηλαδή πρέπει να είναι το ριζότο. Μόλις γίνει το ρύζι, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.

Πηγή: mindthecook.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο