Πατάτα γεμιστή με τυρί κρέμα και μπέικον

Πατάτα γεμιστή με τυρί κρέμα και μπέικον

Υλικά (για 2-4 άτομα)

  • 4 μεγάλες πατάτες βρασμένες

  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα

  • 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο τσένταρ

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

  • 8 φέτες μπέικον

  • 4 μικρές ντομάτες

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά και τις στραγγίζετε. Έπειτα ψιλοκόβετε τις 4 φέτες μπέικον και μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ανάβετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Στη συνέχεια ένα καπέλο από την πατάτα (τα 2/3 του ύψους της). Αδειάζετε τις πατάτες μέχρι να έχουν πάχος 1 πόντο.
  2. Σ’ ένα μπολ, με ένα πιρούνι κάνετε πουρέ το περιεχόμενο της πατάτας, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το τυρί τσένταρ τριμμένο, το μισό ματσάκι απ’ το φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το άσπρο μέρος) πολύ ψιλοκομμένο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
  3. Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνετε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή: sidagi.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο