Άλλη μια κουραστική μέρα και σήμερα, γυρίσατε στο σπίτι και περιμένετε παρεούλα, για να περάσετε τη βραδιά. Δεν έχετε έτοιμο κάτι για φαγητό; Η λύση είναι απλή! Ετοιμάστε λίγες κρέπες και βάλτε τη φαντασία σας να οργιάσει γαστρονομικά, στους συνδυασμούς που θα δημιουργήσετε για την γέμισή τους

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φακ. Μαγιά ξηρή (σκόνη)
  • Λίγο αλάτι
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε την μαγιά και ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτός ο χυλός ( πρέπει να γίνει σαν λιωμένη σοκολάτα ).
  2. Μόλις τελειώσουμε με την μίξη των υλικών χτυπάμε για κανένα 5 λεπτό όλα τα υλικά μαζί. Μετά το σκεπάζουμε με πετσέτα να φουσκώσει λίγο (να βγάλει φουσκαλίτσες), προαιρετικά εάν βιάζεστε βάλτε το κοντά σε ζέστη . Θα είναι έτοιμο περίπου σε 20 λεπτά στη ζεστή, 30 - 40 λεπτά σε κανονική θερμοκρασία.
  3. Βάζουμε στο μάτι ένα μεσαίο μέγεθος τηγανιού (αντικολλητικό) και με μια χαρτοπετσέτα αλείβουμε με λίγο λάδι το τηγάνι. Αφού κάψει, παίρνουμε με την βαθιά κουτάλα από το χυλό και το ρίχνουμε στο τηγάνι, γυρίζουμε λίγο γύρω - γύρω το τηγάνι να γίνει στρογγυλή η κρέπα μας. Με μια λαβίδα την γυρίζουμε.
  4. Είναι έτοιμη μόλις ροδοκοκκινίσει και από της δυο πλευρές. Γίνονται με ότι γέμιση τις τραβήξει η όρεξη σας, αλμύρες, γλυκές.