Πατάτες ροστί

Πατάτες ροστί

Υλικά

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο
  • γαλοπούλα καπνιστή
  • μυρωδικά, αυγά τηγανιτά ή ότι άλλο θέλουμε

Εκτέλεση

  1. Βράζω τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν περίπου για μισή ώρα. Αφαιρώ από το νερό. Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορώ να τις πιάσω αφαιρώ το φλούδι τους και τις βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Αν θέλω τις πατάτες για πρωινό μπορώ να τις ετοιμάσω από το προηγούμενο βράδυ και να είναι έτοιμες το πρωί. Όταν θέλω να τις φτιάξω τις τρίβω στον τρίφτη του τυριού στις μεγάλες τρύπες όμως.
  2. Αλατοπιπερώνω, βάζω και το αλεύρι και αν θέλω προσθέτω ξερά μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη. Ανακατεύω καλά.
  3. Βάζω το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι, που καίει ήδη στη φωτιά. Ρίχνω τις πατάτες μέσα και με το πίσω μέρος ενός ποτηριού που του έχω βάλει λίγο λάδι τις πατάω λίγο για να ενσωματωθούν και να γίνουν κάτι σαν κρέπα χοντρή. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγά σιγά μαγειρεύω από τη μιά μεριά μέχρι οι άκρες της "κρέπας" να χρυσίσουν.
  4. Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάω από την ανάποδη την "πίτα" μας. Ψήνω και από την άλλη. Αν θέλω προσθέτω ότι θέλω από πάνω… τριμμένο τυρί, κομμάτια αλλαντικών, αυγά… Αν θέλω μάλιστα διπλώνω και στη μέση και σερβίρω σαν κρέπα γεμιστή..
  5. Πρέπει να παγώσει καλά η πατάτα για να τριφτεί όμορφα και να μην γίνει πουρές.. αυτό είναι και το μυστικό για ένα καλό ροστί...

Πηγή: axortagos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο