Κρεµµυδοτηγανίτες

Υλικά

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα3 αυγά2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο3/4 φλ. σόδα αναψυκτικό3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το 1 κρεμμύδι σε λεκανίτσα και τρίβουμε το δεύτερο στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να αρωματιστεί.
3. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό ελαιόλαδο για 2΄ από κάθε πλευρά. Στραγγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.