Σπανακό-ρυζο… αλλιώτικα και νόστιμα

Σπανακό-ρυζο… αλλιώτικα και νόστιμα
Photo: Βαγγέλης Κόλλιας

Υλικά

  • 1 ½ κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδόπουλα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο (εάν μας αρέσει η γεύση του)
  • 100 γρ. λάδι
  • 70 γρ. κουκουνάρι(προαιρετικά)
  • Αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε ευμεγέθη κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδόπουλο, τον άνιθο, το κουκουνάρι και το φινόκιο (εάν το χρησιμοποιήσουμε) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε κάψει το λάδι και σωτάρουμε επί 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σπανάκι και σωτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Έχοντας σχεδόν τελειώσει βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο για να ενισχύσουμε την γεύση και την υφή του φαγητού, ανακατεύουμε και σε 1 λεπτό το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  2. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει να βράσει μπόλικο αλατισμένο νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε 300 γρ. ρύζι καρολίνα και βράζουμε για 12 λεπτά περίπου. Δοκιμάζοντας εάν είναι βρασμένο το σουρώνουμε. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ένα μπολ ρυζιού ,ρίχνουμε από πάνω σος από το σπανάκι και περιμετρικά βάζουμε το σπανάκι. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλή όρεξη!!!!

Παύλος Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο