Ταλαγάνι ψητό όλο… γλύκα

Ταλαγάνι ψητό όλο… γλύκα

Το ταλαγάνι είναι τυρί της Μεσσηνίας και η υφή του είναι πολύ συγγενής με την υφή που έχει το χαλούμι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ψητό σε σαλάτες, σε διάφορα σουφλέ και πίτες, σε γεμιστά καλαμάρια, σε διάφορες γεμίσεις κλπ. Όμως μπορεί να φαγωθεί και με …γλυκό τρόπο στο τέλος ενός γεύματος και να συνοδεύεται από τσίπουρο, ρακί, τσικουδιά, γκράπα και τα λοιπά συναφή.

Υλικά

  • 1 κεφαλάκι ταλαγάνι(συνήθως είναι 400-500 γρ.)
  • 1 μπολάκι γλυκό κουταλιού(κεράσι ή σταφύλι ή σταφίδα ή…)
  • Φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα κεφαλάκι ταλαγάνι και το κόβουμε σε φέτες των 120 γρ. περίπου.
  2. Καίμε ένα τηγάνι αντικολλητικό, κατά προτίμηση με γκρίλα ,στο οποίο δεν βάζουμε καθόλου λιπαντικό υλικό.
  3. Ψήνουμε μέχρι το τυρί να ζεσταθεί καλά και να αποκτήσει σχετική κρούστα και από τις δύο μεριές και το σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
  4. Από πάνω βάζουμε 2 κουταλιές από το γλυκό του κουταλιού με το ανάλογο σιρόπι .Γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια βασιλικού και τα τσιπουράκια αρχίζουν!!!!

Παύλος Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο